Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

De Vroegkweek.

jong kan gekipt

De vroegkweek.

Het is perfect mogelijk de broeddrift van vogels te beïnvloeden . Vooral de "vroege" kweker, die dikwijls al in december met de kweek zal starten, zal invloed moeten uitoefenen op de broeddrift van zijn vogels. Een van de vereiste is dat de vogels minimaal 9 maanden oud zijn.Door een kunstmatige verlenging van de dag is het mogelijk de vogels in broedstemming te krijgen. Door het lengen van de dag wordt namelijk de hypofyse in de hersenen van vogels geactiveerd zodat hormonen geproduceerd worden voor de voortplanting. De kunstmatige verlenging van de dag dient gebracht te worden op ongeveer 14 uur. Dit verlengen van de dag dient zeer geleidelijk te gebeuren. Maar het kan ook de lichturen direct op 15 uur te zetten.
Wil men bijvoorbeeld in december met de kweek beginnen dan zal men in oktober reeds moeten beginnen met een verlenging van de dag. Wekelijks dient dan de tijd via de tijdklok met ongeveer een uur te worden verlengd. In het kweekseizoen brandt bij mij de kunstmatige verlichting van 6.00 uur 's ochtends tot ongeveer 21.00 uur 's avonds. Tijdens de periode van de opvoering van de daglichtlengte dienen we er op toe te zien dat de vogels overdag niet teveel gaan zitten slapen. Mocht dit het geval zijn, dan nemen we de daglichtlengte iets terug. Worden de vogels weer wat actiever cq. feller dan kan de daglichtlengte weer opgevoerd worden. U zult tijdens deze periode bemerken dat de mannetjes agressiever worden en de poppen ook een bepaalde onrust gaan vertonen. Ook is het goed om te weten dat met deze methode de mannen iets meer tijd nodig hebben om in voortplantings conditie te komen .Naast het lengen van de dag is het verstandig een constante temperatuur te handhaven. Deze temperatuur is afhankelijk van de vogels die u kweekt. Voor de kanaries temperatuur van 10 °C voldoende. Naast de temperatuur dient u ook de voeding van de vogels aan te passen. Het verstrekken van wat extra haver en/of hennepzaad, eivoer en blauwe maanzaad dat kan worden toegevoegd aan het eivoer, zal ook de broedconditie/ broeddrift gunstig beïnvloeden. In deze periode dient verder gezorgd te worden voor voldoende kalk (bijvoorbeeld sepia). Kalk wordt eerst door het bloed opgenomen en in het lichaam van het popje, op de beenderen afgezet. Later wordt deze kalkvoorraad weer in de bloedbaan gebracht en gebruikt voor de eierschaal. Uiteraard ook voldoende maagkiezel en oestergrit. Enkele malen per week wat pinkies geven is ook zeker in de voorbereiding een aanrader .Je ziet met een goede voorbereiding ,en met vogels van de correcte leeftijd is vroeg kweek zeer zeker goed mogelijk. Succes Wout van Gils. E-Mail wout@woutvangils.be

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.