Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

Bruin en zwart bont vorming.

Bruin onyx geel mozaiek 2


Bruin en of zwart bont. bij recessief wit :                Wout.van.Gils 

In de recessief factor is geen spoortje van vetstofkleur aanwezig .Het is eigenlijk een defecte factor .Wat is hier het geval ?,door het ontbreken van het vermogen om uit plantaardige stoffen welke pro-vitamine a bevatten de moedersubstantie van vitamine A om te zetten in vitamine A is de vogel spier wit Vitamine A is enorm belangrijk bij het omzetten en vormen van vetstofkleuren. Dit onvermogen heeft ook een kleine invloed op de huids kleur ,en in mindere maten op de hoorndelen ,Dit is weer een oorzaak van het gemis van bepaalde stoffen in het bloed.Het is dus een must Rec witte kanaries regelmatig Vitamine A te geven.maar dit moet voldoende bekent zijn. Voor de kweek zoekt men goed bevederde vogels goed van formaat en je zoekt ze in intensief en schimmel , Het koppelen is eigenlijk vrij makkelijk ,let op de lengte van de bevedering ,en voor de rest wat de ene vogel te veel heeft moet de andere te weinig hebben .Met andere woorden twee vogels koppelen met te lange bevedering en een te platte kop geeft vogels met platte kop en een ruwe lange bevedering. 

Koppelingen      Rec wit * Rec Wit

                      Rec wit  * Geel split wit

                      Geel split wit * Geel split wit

                      Geel split wit * rec wit

                      Rec wit * Geel.

 Uit de koppelingen worden Rec witte vogels geboren en of wel verervend voor split wit enz .Wat ook belangrijk is te weten dat ook uit zo,n koppelingen wel eens jongen komen met licht bontvorming .Deze kan zijn  Licht bruin bont ( komen uit de isabel reeks voort) en ook wel zwart bont (komen uit de zwart reeks) voort .Deze bontvorming kan ernstige vormen aan nemen voor de verder kweek en uiteraard voor de TT zijn ze waardeloos.En moet dan ook zoveel mogelijk uitgeschakeld worden bij onze kweekvogels.Maar vogels met bruinbont (minimale melanine) zijn als deze minimaal aanwezig is Bv  licht in de flanken ( billen)of een klein tikje in de oogstreek zeker vogels die men niet direct van de hand moet doen ,dit zijn meestal mooie grote vogels goed in de bevedering en fel wit . Men deze vogels wordt wel eens met enkele koppels doorgekweekt en geeft goede mooie zuivere nakomelingen. Men kent deze jonge vogels ook aan de lichte oogkleur in de nest de zo genaamde Isabel ogen ,het zijn deze vogels de door de Rec wit kweker niet zo gauw van de hand worden gedaan.De vogels met bontheid uit de zwart reeks zijn minder geschikt om door te houden mits ze dit maar minimaal laten zien Bv alleen in de flanken ,men kent deze jongen weer in de nest met hun donkere zwarte ogen.Vogels met bonte pennen en of hoorndelen ,of koppels die  doorgeven aan hun jongen is beter om weg te doen deze zwarte tekening zal blijven over heersen.Let eens bij je vetstofvogels dikwijls is de mooiste vogel van kleur ,die vogel die in de flanken tussen de billen een pluimpje bruin bont laat zien .Vetstofkwekers zijn hier wilt op.En uiteraard een tentoonsteller verwijderd dit pluimpje en na het wassen heeft hij meestal een schitterende vogel ik heb zo al menig prijs gehaald ik noem dit geen bedrog plegen, maar de vogel swanjeren (brengen en verzorgen welke TT speler doet dit niet ?Ik hoop je hier in het kort duidelijk gemaakt te hebben wat het bruin en zwart bont (melanine) voor oorzaak heeft op de Rec witte vogel .Menig Rec witte kweker noteert bij de geboorte met een viltstift die vogels met lichte ogen ,omdat deze later weer weg trekt naar normale oogkleur .Maar het is erg belangrijk te weten welke vogels het hebben .Ik wens je veel succes met de witte vogels Zijn er nog vragen dan hoor ik ze graag. Ik wens u verder een goede kweek met de Rec witte vogels.

Groeten Wout van Gils.

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.