Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

Bruin Wit.

Bruin wit schimmel 


Bruin wit :                                                                               W.v.Gils.  

De bruine kanarie is een van onze oudste mutaties ,en ook duidelijk door iedereen herkenbaar De bruine kanarie is dan ook in het bezit van twee verschillende bruine eumelanine zoals hierboven vermeld de bruine eumelanine ,en de bruine phaeomelanine .Er is wel een duidelijk waarneembaar verschil te onderscheiden het bruine eumelanine wat de tekening vormt ,en de bruine phaeomelanine die het tussenliggend bruin verzorgt. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat hoe sterker de bruinfactor werkt hoe beter het bruine vederkleed er zal uit komen te zien..Zoals men weet zullen de poppen het beste de standaard benaderen.. Ook voor deze vogels vragen we een maximale bruine eumelanine beginnend aan de snavelbasis ,de kleur van de vleugel en staart penen moeten overeenstemmen met de totaalkleur.De oxidatie van het bruin moet zich maximaal manifesteren in de bevedering .De poten en nagels ,snavel moeten van een bruinachtige kleur zijn.De rug en flanken vertonen gelijkmatige symmetrisch verdeelde goed afgetekende bruine tekening ,die weer afsteken tegen een sterk geoxideerde ondergrond met een gematigde aanwezigheid van phaeomelanine.De grondkleur moet steeds duidelijk zichtbaar blijven in de borst en onderlichaam. Vleugel en staartpennen dienen goed te zijn doorgekleurd en mogen zeker geen opbleking vertonen.Ook bij deze vogels is de blauwfactor totaal uit den boze,deze geeft een totale afbreuk aan het bruin ,om de eenvoudige reden dat deze factor een bruinverdringende werking heeft..Ook het zonlicht geeft hier afbreuk aan ,en het is ook aan te bevelen de vogels vrij donker te houden..Bij de bruin wit zoals eerder vermeld zullen het bijna altijd de poppen zijn die het dichts de standaard zullen benaderen , Let wel dat ook altijd de grondkleur nog zichtbaar blijft op de borst en onderlichaam. Verder komt de grondkleur voor in de dominant wit en rec wit ,de meeste ziet men met de dominantwit factor ,zorg wel dat de aanslag minimaal blijft ,3 buitenste vleugelpennen ,en ook niet te diep van kleur is. De Rec witte ondergrond ziet men tegenwoordig ook steeds meer ,het voordeel is dat men niet te maken heeft met het probleem gele aanslag ,maar soms  iets lichter uitvallen ,dus nog meer bruin is hier dan op zijn plaats.En het kan let er maar eens op bij de komende tentoonstellingen Bij het koppelen van deze vogels is niet alleen de factor bruin erg belangrijk maar ook het letten op de lengte van de bevedering geeft bij sommige kwekers ,met vogels met witte ondergrond problemen..Nogmaals dient gezegd dat de grondkleur  duidelijk zichtbaar moet zijn  op de borst en onderlichaam moet zichtbaar blijven .En de eumelanine bestreping moet steeds goed zichtbaar blijven ,zonder dat deze een overwegend karakter gaat krijgen. Een veel voorkomende erg storende fout zijn de overheersende witte schimmelvlekjes ( witte omzoming ) meestal op het rugdek,dit wordt door de keurmeester altijd bestraft. 

De standaard eisen :

1      Op de rug en flanken duidelijk goed waarneembare zware niet onderbroken bestreping.

2      De grondkleur moet steeds duidelijk waarneembaar zijn.

3      De vleugel en staartpenen moeten overeenstemmen met de totaalkleur.

4      Maximale  vloeiende bruine kleur tot in de borst en flanken ,en de aanwezige bruine phgeaomelanine         moet egaal verdeeld zijn..

5     Snavel en poten moeten eenkleurig zijn . 

Voorkomende fouten :

a      Schimmelvlekjes  aanwezig .

b       Grijzig rond kopje en borst  

c       Borst te bruin ,nauwelijks zichtbaar van de grondkleur.

d      De bestreping veel te fijn en onderbroken .

e       Pigmentverlies in vleugel of staart pennen.

f       Tekening vervaagd op het rugdek in een gevloeid.

g      Erg lang en slordig bevederd. 

De ivoor factor in kweken op deze witte ondergrond is niet direct aan te bevelen ,dit zal de grondkleur meestal niet ten goede komen.

Vanaf 2003 is deze standaard aangepast , naar het meer zuiderlijke Type toe,er is wel een overgangs periode ingesteld. Gelieve hier goed rekening mee te houden.Zie hier voor de rubriek AOB technische commissie

Succes met deze vogels. Wout van Gils

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.