Inloggen

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

JBounce

Donatie gevraagd!

Donatie!

Beste bezoekers van de website woutvangils.nl of woutvangils.be.

 

Wout heeft besloten om te stoppen met deze website

Maak hier uw donatie over om de website te laten bestaan:

https://betaalverzoek.knab.nl/k4brpH2Oo7djLAP

 

Alvast hartelijk dank!

(Zie verder bericht op de hoofdpagina)

x

De Isabel geel.

Isabel geel intensief

 


De Isabel Geel :                                                                         W.v.Gils.  

De isabel is als een van de eerste gekweekt in Nederland door en zekere Hr Helder Men kan stellen dat een isabel een bruine is met een reducering van de melanine .tot deze serie behoren de isabel geel,wit en rood ,bij de witte ondergrond met de dominant wit factor ,of de recessief wit factor.De vogels hebben een minimale melanine met redelijk korte bestreping  op rugdek en flanken ,en iets breder bij de schimmel vogels.Deze schimmelvogels zullen ook altijd iets meer phaeomelanine laten zien tussen de bestreping .In de vleugel en staartpennen een zacht beige tint ,deze moet goed overeenstemmen met de totaalkleur. De hoorndelen zijn gewoon vleeskleurig te noemen.Een kortere bevedering bij de intensieve vogels ,en de iets langere bevedering bij de schimmelvogels. Ook is er nog de typische koptekening van de isabel ,dit aan de bovenkant van de snavel en bij het gebied van de wenkbrauwen laat het pigment ,als gevolg van de reductiefactor wat lipochroom kleur zien.Meestal ziet men op de TT de mannelijke exemplaren zeker met de intensieve vogels doen het erg goed ,maar men mag niet vergeten dat schimmel popjes ook erg mooie vogels zijn ,en ook regelmatig in de prijzen vallen ,hier is dus een goed schimmelverdeling .Bij de intensieve vogels zijn erg snel de popjes er uit te halen daar deze graag in de nekstreek het bekende schimmelkransje laten zien ,en een licht bruin waasje op het rugdek eigen aan een intensief popje.De tekening dient ook weer kort smal symmetrisch en onderbroken te zijn ,en doorlopend zichtbaar in de flanken ,de kleur is erg lichtbruin te noemen .Een bruine waas tussen de bestreping is niet toegestaan..Dikwijls ziet men een te harde tekening en ook de kleur in de vleugel of staartpennen stoort dan dit duidt duidelijk aan een te veel aan blauwfactor ,en is niet goed in deze vogel.Bij de geel intensief moet een dubbele geelfactor zorgen voor een egale mooie diep gele kleur zonder door te lopen naar het oranje toe. Ook speelt de bevedering bij de intensieve een belangrijke rol ,is deze te kort krijgt men al snel het bekende oogstreepje ,en schrale bevedering rond de ogen.Het is erg belangrijk bij het koppelen te letten op de bevedering en de hardheid van de tekening ,gebruik voor de intensieve vogels altijd een intensieve vogel tegen een matig intensieve vogel ,met voldoende grote en vorm,let goed op de bevederings lengte ,en de normale door iedereen kennende regel koppel altijd met  wat de ene vogel te veel heeft moet de andere te weinig hebben.en uiteraard gebruik fokzuivere vogels.Er wordt regelmatig ook vogels tentoongesteld met splitsatinet vogels ,niets houd u tegen maar weet wel dat veel van deze vogels een lichte opbleking laten zien aan de snavelbasis en in vleugel en staartpennen en als de keurmeester dit vaststelt zal hij dit moeten bestraffen.  

De standaard eisen : ( Geel intensief )

1       Een intensieve vogel  met dubbele geelfactor, egaal verdeeld.

2       Schimmel en bruine veerpartijen zijn niet toegestaan.

3       De tekening moet kort en redelijk fijn zijn.

4       Lichte zichtbare flanktekening

5       Zacht beige tint in de vleugel en staartpennen ,in overeenstemming met de totaalkleur.

6       Snavel en poten vleeskleurig .  

De standaard eisen : ( Geel schimmel )

a       Een vogel  met enkele geelfactor, egaal verdeelde schimmel..

b       Bij deze kleurslag krijgen we meer een vloeiend rugdek,maar tekening ziichtbaar blijven.

c       De tekening moet kort en redelijk fijn zijn.(iets breder dan bij de intensieve )

d       Een minimaal aan bruin.

e       Zacht beige tint in de vleugel en staartpennen ,in overeenstemming met de totaalkleur.

f       Snavel en poten vleeskleurig .

Veel voorkomende fouten.

1       Te diep van grondkleur ,oranje bijtint.

2       Schrale bevedering.kleurloze vleugel en staart topjes.

3       Grondkleur  niet egaal
4       Schimmelverdeling op de borst ,en rest van lichaam kan beter.

5       Opgebleekte vleugel en staart pennen.

6       Nekschimmel aanwezig .

Zoals bij alle geel factorige vogels is het hier ook goed opletten met de voeding een te veel aan caroteen houdende zaden kan weer lijden tot een te felle kleurdiepte en gaat het geel over in een oranje bijtint zeker deze vogels zijn er erg gevoelig voor. Succes Wout v Gils .

. . . Wout stopt ermee . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Wout stopt ermee . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . . Wout stopt ermee . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.